referenties

Opdrachtgevers
Sinds 2007 hebben we ervaring met meer dan 600 trainees in verschillende organisaties, waaronder

Emma@Work (Emma Kinderziekenhuis)
de Toekomst van Brabant (5x) // Traineeprogramma
Metropool Regio Amsterdam (7x) // Traineeprogramma
Gemeente Delft
Gemeente Rijswijk
Veiligheidsregio Haaglanden
Gemeente Amsterdam (5x) // Traineeprogramma
Provincie Utrecht // Coaching, Traineeprogramma
Provincie Noord-Brabant // Overig Maatwerk, Traineeprogramma
Provincie Gelderland
Traineeprogramma G4 (grote steden)

We hebben ruim 20 jaar ervaring met meer dan 750 deelnemers in verschillende organisaties, waaronder

Gemeente Roosendaal // Implementatie Autonoom Werken (alle medewerkers)
Provincie Noord-Holland // Teamontwikkeling Provinciale Staten
Gemeente Wormerland // Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit
Gemeente Oostzaan // Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit
Rijksmuseum // Coaching, Management Development
Martini-Bacardi // Management Development
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs // Management Development
ROC Amsterdamse Plus // Coaching, Maangement Development
Gemeente Roosendaal // Coaching, Overig Maatwerk
Scholengemeenschap Stichting ABBO
ING // Overig Maatwerk
Unilogic // Transitie
Gemeente Bergen op Zoom // Coaching, Management Development, Transitie
Gemeente Halderberge // Management Development
Gemeente Breda // Coaching
Ymere // Transitie
Wonen Breburg // Transitie
Nieuw-Amstelrade
Openbaar Lichaam Bonaire
Projectmanagement Bureau Amsterdam
Regio West-Brabant // Pverig Maatwerk
Rabobank // Overig Maatwerk
Windesheim // Overig Maatwerk
P & O Services Group // Overig Maatwerk
DPG Advocaten // Coaching

Deelnemers
Professionele en betrokken trainers. Ze stellen de ontwikkeling van de diepere persoonlijkheid centraal, waardoor ik stappen heb kunnen zetten die me niet alleen in werksituaties maar in mijn hele leven zullen helpen.

De trainers weten zich voor een groep in no-time te presenteren als een autoriteit op basis van kennis, ervaring en presentatie en zijn altijd bereid om een stap extra te zetten voor de mensen die dat nodig hebben of daarom vragen. Ik heb dit persoonlijk als erg waardevol ervaren.

Het programma heeft m’n perfectionisme omgezet in een gezonde prestatiedrang wat me meer innerlijke rust heeft gebracht. Het heeft me bewuster gemaakt van m’n natuurlijke sterktes en zwaktes en dit heeft me zelfverzekerder gemaakt. Ik zou het ieder pas-afgestudeerd talent gunnen om met hen te mogen werken!

Door de trainingen ben ik zelfverzekerder, leg gemakkelijker contacten en heb meer plezier in mijn werk. De trainers komen regelmatig met opdrachten die voor nuttige zelfreflectie zorgden. Daarnaast was de persoonlijke feedback erg nuttig; zo nu en dan komen zij hij ongevraagd met tips die je echt verder hielpen. Kortom, ik ben zeer tevreden!

De trainers zijn goed in het aanvoelen van individuen in een groep. Omdat ze niet met een vastomlijnd programma werken, is er iedere dag/uur/minuut de mogelijkheid om het programma aan te passen op wat op dat moment nodig. Hierdoor zijn de trainingen ook nooit saai of voorspelbaar. Ze zijn in staat om je net even een stapje verder te laten gaan en denken, over jezelf en anderen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je je veilig voelt in de groep, hier is, gedurende het gehele programma, dan ook veel aandacht voor.

Ze zijn goed in het creëren van situaties waarin je jezelf en anderen tegenkomt. Hiervoor gebruiken ze verschillende werkvormen, zoals rollenspellen en groepswerk. Er ontstaan situaties waarin trainees in een veilige omgeving, konden oefenen met het aangaan van confrontaties, omgaan met macht en het aansturen van anderen.

Ik heb gedurende het programma de kans gehad om te groeien, fouten te maken, te vallen, op te staan en daar beter uit te komen. Ik kijk met onwijs veel plezier (en een beetje weemoed) terug op het programma.

Ik vond de training een prettige mix van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Er kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod, zoals samenwerken, feedback geven, organisatie structuren en veel aandacht voor persoonlijke drijfveren of eventuele belemmeringen.

De training heeft er voor gezorgd dat ik in staat ben om professioneler te werken. Ik kan nu beter reflecteren op mijn eigen handelen en heb meer inzicht in wat ik wil en waarom. Ik heb dat ook meteen bij mijn leidinggevende aangegeven en werk nu met veel plezier aan een nieuwe klus.

‘Persoonlijke groei’ is de term die ik toch wel het meest passend vind. Voordat ik aan deze training begon twijfelde ik of ik wel op de juiste plek zat en nu ga ik (of het nu de juiste plek is of niet) weer met plezier naar mijn werk. De training was een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen, omdat ik nu beter weet wat ik wil en waarom en dat maakt dat ik veel opener in het leven sta.